16. 05. 2017.: Proslava župne svetkovine Sv. Ivana Nepomuka

Župna Svetkovina Sv. Ivana Nepomuka svečano je proslavljena u utorak 16. svibnja.

TRODNEVNA PRIPRAVA

U subotu 13. 05. od 19 h, do nedjelje 14. 05.u 8 h Župa je imala cjelonoćno klanjanje pred Presvetim uz javno moljenje svih otajstava krunice BDM.

Uređivao se i prostor oko crkve i župnoga doma te postavio novi župni šator za izvanliturgijsko druženje.

 

 

 

 

 

 

 

 

U nedjelju 14. 05., nakon redovnih Sv. Misa u župnoj crkvi te u dvije filijale, imali smo od 18 do 20 h u župnoj crkvi zajedničko euharistijsko klanjanje.
Župa je toga dana, pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom, posvećena Presvetome Srcu Isusovu i Bezgrješnome Srcu Marijinu.

Trećeg dana trodnevne pred-blagdanske priprave, u ponedjeljak 15. 05., župnik je proglasio dan posta u cijeloj Župi; od 9 do 19 h bilo je cjelodnevno klanjanje pred Presvetim uz javno moljenje svih otajstava krunice BDM.

– Dakako, svakoga dana u župnoj crkvi slavila se Sv. Misa s prigodnom propovjeđu te je pružena prilika za Sakrament Pomirenja (što je redovito omogućeno i inače, tijekom cijele godine svakoga dana).

SVETKOVINA SV. IVANA NEPOMUKA MUČENIKA, župnog zaštitnika

Na samu Svetkovinu, u Vrbovskom je u 16.30 h održan Dekanatski susret svih svećenika Delničkoga dekanata.

U 18 h slavila se svečana Sv. Misa župne Svetkovine. Euharistijsko slavlje predslavio je p. Marko STIPETIĆ MSC, vicerektor u riječkom Bogoslovnom sjemeništu, uz koncelebraciju svih svećenika Delničkoga dekanata.


 

 

 

– Iza Sv. Mise, svjedočanstvo vjere u dahu je iznio Vilim Karlović, jedan od malobrojnih koji je kao 20-ogodišnjak preživio Ovčaru i Velepromet u Vukovaru.

Iza liturgijskog dijela slavlja, u župnome dvorištu, po lijepom vremenu sve do 22 h, uslijedilo je blagdansko druženje vjernika, uz harmoniku, pjesmu, ples i srneći gulaš u novome župnom šatoru i ispred njega…